Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
11.07.2017.

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom sa kojim je dogovorio intenziviranje saradnje, posebno u oblasti industrije.

Knežević je istakao da izgradnja Turskog toka ima dvostruki značaj za budućnost srpske privrede. „Imajući u vidu očekivanja i procene da će tražnja i potrošnja gasa biti udvostručena, Srbija će s jedne strane, kao tranzitna zemlja, naplaćivati i zarađivati od taksi. S druge strane, obezbeđujemo sigurno snabdevanje gasom za našu privredu i građane“, rekao je Knežević.

U kontekstu daljeg razvoja ekonomske saradnje Srbije i Rusije, predloženo je i osnivanje industrijskog parka u nekoj od postojećih slobodnih zona u Srbiji u kojem će poslovati ruske kompanije, oko čega će se dalje nastaviti dogovori u septembru dolaskom državno-privredne delegacije.

Takođe, ministar je istakao i mogućnost saradnje u okviru privatizacije preostalih preduzeća iz portfolija Agencije za privatizaciju, posebno ističući pronalazak strateškog partnera za najveće kompanije iz tog portfolija, kao što je RTB Bor.

Međuvladin srpsko-ruski komitet za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju održaće se u novembru u Beorgadu, kada se očekuje da ministar Knežević sa ruskim kolegom potpiše Zajedničku Deklaraciju za unapređenje saradnje u oblasti modernizacije privreda, koju će potom pratiti i plan detaljnih aktivnosti.

 

Ministar Knežević i ambasador Čepurin