Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
01.09.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић и амбасадор Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт разговарали су данас о активностима и плановима Министарства за наредни период и констатовали да је Србија веома напредовала на путу европских интеграција.

Министар Кнежевић је рекао да је у ресору привреде у последњих неколико година Влада Србије направила велики помак, што свакоденевно потврђују међународне финансијске институције, као и да је формирањем нове владе обезбеђен континуитет у економским реформама и политици.

Кнежевић је истакао да ће Министарство још интензивније и енергичније наставити да ради на завршетку процеса приватизације, реформи јавних предузећа, као и на унапређењу пословног амбијента и инфраструктуре, како за велике привредне субјекте, тако и за мала и средња предузећа. Он је истако да је веома значајна помоћ коју Европска унија пружа Србији кроз различите програме подршке, посебно у сектору малих и срењих предузећа чији развој настојимо да подстакнемо. Како је навео, акценат ће у наредном периоду бити на иновацијама и подизању капацитета ради што ефикаснијег коришћења европских фондова.

Министар је нагласио да је циљ владе стабилна и економски развијена Србија и унапређење економских односа у региону, а посебно у контексту европских интеграција.