Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
01.09.2016.

Ministar privrede Goran Knežević i ambasador Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport razgovarali su danas o aktivnostima i planovima Ministarstva za naredni period i konstatovali da je Srbija veoma napredovala na putu evropskih integracija.

Ministar Knežević je rekao da je u resoru privrede u poslednjih nekoliko godina Vlada Srbije napravila veliki pomak, što svakodenevno potvrđuju međunarodne finansijske institucije, kao i da je formiranjem nove vlade obezbeđen kontinuitet u ekonomskim reformama i politici.

Knežević je istakao da će Ministarstvo još intenzivnije i energičnije nastaviti da radi na završetku procesa privatizacije, reformi javnih preduzeća, kao i na unapređenju poslovnog ambijenta i infrastrukture, kako za velike privredne subjekte, tako i za mala i srednja preduzeća. On je istako da je veoma značajna pomoć koju Evropska unija pruža Srbiji kroz različite programe podrške, posebno u sektoru malih i srenjih preduzeća čiji razvoj nastojimo da podstaknemo. Kako je naveo, akcenat će u narednom periodu biti na inovacijama i podizanju kapaciteta radi što efikasnijeg korišćenja evropskih fondova.

Ministar je naglasio da je cilj vlade stabilna i ekonomski razvijena Srbija i unapređenje ekonomskih odnosa u regionu, a posebno u kontekstu evropskih integracija.