Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
09.09.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић и амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман  разговарали су данас о економској сарадњи двеју земаља и констатовали да је она на веома високом нивоу, о чему говори и податак да је Немачка један од највећих инвеститора са преко 30 хиљада компанија које послују у Србији.

Министар Кнежевић је рекао да је у ресору привреде у последњих неколико година направљен велики помак, као и да је формирањем нове владе обезбеђен континуитет у економским реформама и политици. „Остварили смо значајне резултате, стабилизовали буџет и повећали БДП-а. Настављамо са реформама на унапређењу пословног окружења, приватизацију и реформу јавних предузећа. Интензивно ћемо радити на повећању инвестиција, а у посебном фокусу биће мала и средња предузећа и предузетништво“, рекао је министар.

Кнежевић је истакао да је досадашња подршка Немачке Србији у реформама које спроводи веома значајана, посебно она која се односи на дуално образовање и прилагођавање образовног система потребама привреде.

Министар Кнежевић је нагласио да је циљ владе стабилна и економски развијена Србија и унапређење економских односа у региону, а посебно у контексту европских интеграција.

Амабасадор Аксел Дитман је поручио да Савезна Република Немачка снажно подржава Србију на европском путу и указао да је неопходно да отворени билатерални проблеми буду решени путем дијалога између држава у региону.

Министар и амбасадор су се сложили да је регионална стабилност изузетно значајна за привреду, јер потенцијални инвеститори када одлучују о улагању посебно воде рачуна о стабилности региона.

Дитман је нагласио да су услови за пословање у Србији значајно побољшани у претходном периоду и да је то утицало на имиџ Србије као атрактивног места за улагање. У прилог овоме говори и податак да би више од 90 одсто немачких инвеститора који послују у Србији, поново инвестирало у нашу земљу.