Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
23.01.2020.

Министар привреде Горан Кнежевић, састао се данас са амбасадором Руске федерације у Београду Александром Боцаном Харченком са којим је разговорао о билатералним економским односима и унапређењу сарадње у наредном периоду.

Министар Кнежевић и амбасадор Харченко су истакли важност пријатељских политичких односа две државе, као предуслов за наставак веома плодне досадашње економске сарадње. Најављен је убрзани рад на реализацији проширења инвестиционих могућности руских или мешовитих руско-српских компанија, као и предлог министра Кнежевића упућен руској страни за заједнички наступ предузећа ка афричком тржишту.

Посебну пажњу посветили су актуелној ситуацији у „Фабрици бакарних цеви“ у Мајданпеку. Сложивши се да тржишна утакмица налаже одређене одлуке, министар Кнежевић је упутио молбу амабасадору Харченку да се организује заједнички састанак са власницима капитала из Русије у циљу очувања радних места, како би се још једном разговарало о коначној одлуци и евентуално превазишао постојећи проблем уколико за то постоји и најмања могућност.

Амбасадор Харченко, најавио је и да ће се следећи Међувладин српско-руски комитет за трговину, економску и научно-теxничку сарадњу одржати почетком марта, и да ће тај састанак бити изузетно важан у циљу реализације данашњих тема.