Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
23.01.2020.

Ministar privrede Goran Knežević, sastao se danas sa ambasadorom Ruske federacije u Beogradu Aleksandrom Bocanom Harčenkom sa kojim je razgovorao o bilateralnim ekonomskim odnosima i unapređenju saradnje u narednom periodu.

Ministar Knežević i ambasador Harčenko su istakli važnost prijateljskih političkih odnosa dve države, kao preduslov za nastavak veoma plodne dosadašnje ekonomske saradnje. Najavljen je ubrzani rad na realizaciji proširenja investicionih mogućnosti ruskih ili mešovitih rusko-srpskih kompanija, kao i predlog ministra Kneževića upućen ruskoj strani za zajednički nastup preduzeća ka afričkom tržištu.

Posebnu pažnju posvetili su aktuelnoj situaciji u „Fabrici bakarnih cevi“ u Majdanpeku. Složivši se da tržišna utakmica nalaže određene odluke, ministar Knežević je uputio molbu amabasadoru Harčenku da se organizuje zajednički sastanak sa vlasnicima kapitala iz Rusije u cilju očuvanja radnih mesta, kako bi se još jednom razgovaralo o konačnoj odluci i eventualno prevazišao postojeći problem ukoliko za to postoji i najmanja mogućnost.

Ambasador Harčenko, najavio je i da će se sledeći Međuvladin srpsko-ruski komitet za trgovinu, ekonomsku i naučno-texničku saradnju održati početkom marta, i da će taj sastanak biti izuzetno važan u cilju realizacije današnjih tema.