Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
25.09.2019.

Mинистар привреде Горан Кнежевић састао се данас са белоруским министром антимонополског регулисања и трговине Владимиром Колтовичем, како би разговарали о могућностима за унапређење економске сарадње.

Робна размена две земље на годишњем нивоу износи око 150 милиона долара, али има простора за већу размену. У првој половини 2019, укупна трговина је увећана за готово 130 одсто у односу на исти период претходне године, што је добар тренд, речено је на билатералном састанку Кнежевића и Колтовича, који копредседавају Међувладном српско-белоруском комисијом за трговинско-економску сарадњу.

Два министра су разговарала и о конкретним корацима, који би у оквиру овог тела могли да се предузму, како би се, не само трговинска размена, већ и укупна економска сарадња, подигли на још виши ниво.

Министар Кнежевић је нагласио да је то веома важно, посебно у овом тренутку, када је у плану и званичан сусрет двојице председника, Александра Лукашенка и Александра Вучића, у Београду.

„Наши односи су традиционално пријатељски и добри, али са перспективом даљег развоја, пре свега када је реч о привредној сарадњи. Зато ћемо данас, током радног састанка, анализирати шта смо до сада у оквиру Комисије урадили, као и шта су нам наредни кораци. Заједнички циљ је да имамо шта да представимо председницима наших земаља, када се сретну“, рекао је министар Кнежевић.

Министар Колтович се сложио са министром Кнежевићем, додајући да је добар сигнал што робна размена две земље расте, иако има простора и за већи раст. Потенцијала, како је речено, има у секторима пољопривреде, индустрије, грађевинарства, саобраћаја.