Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.09.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић и амбасадор Италије Ђузепе Манцо разговарали су данас о економској сарадњи двеју земаља и констатовали да је она на веома високом нивоу, као и  да је Италија највећи инвеститор,  јер у Србији послује више од 600 италијанских компанија, које запошљавају више од 25 хиљада људи.

Министар и амбасадор су се сложили да је сарадњу могуће интензивирати у свим областима, а посебно у сектору малих и средњих предузећа, која и јесу у фокусу Владе Србије. Министар Кнежевић је истакао да ће нам у настојањима да унапредимо овај сектор посебно значити искуство Италије која има више од 4,3 милиона малих и средњих предузећа. Амбасадор Манцо је подвукао да је ће управо тај сегмент привреде бити једна од кључних тема предстојећег самита Западно балканске шесторке, чији је наредне године домаћин Италија.

Манцо је потврдио да су италијанске компаније које послују у Србији задовољне привредним амбијентом и изразио уверење да ће италијански привредници наставити да инвестирају у Србију. Министар је истакао да су Влада и Министарство чврсто опредељени да спроведу неопходне реформе и одрже политичку стабилност, јер је она неопходан услов за напредак.

Министар је рекао да су значајан фактор у стварању доброг пословног окружења управо компаније које послују у Србији и њихова удружења и коморе, и нагласио да ће Министарство бити отворено за дијалог како би се што боље сагледале могућности за побољшање услова за пословање и инвестирање. У том правцу, министар и амбасадор договорили су да у наредном периоду буде организован сусрет министра привреде и са представницима италијанских компанија које послују у Србији.