Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
06.09.2016.

Ministar privrede Goran Knežević i ambasador Italije Đuzepe Manco razgovarali su danas o ekonomskoj saradnji dveju zemalja i konstatovali da je ona na veoma visokom nivou, kao i  da je Italija najveći investitor,  jer u Srbiji posluje više od 600 italijanskih kompanija, koje zapošljavaju više od 25 hiljada ljudi.

Ministar i ambasador su se složili da je saradnju moguće intenzivirati u svim oblastima, a posebno u sektoru malih i srednjih preduzeća, koja i jesu u fokusu Vlade Srbije. Ministar Knežević je istakao da će nam u nastojanjima da unapredimo ovaj sektor posebno značiti iskustvo Italije koja ima više od 4,3 miliona malih i srednjih preduzeća. Ambasador Manco je podvukao da je će upravo taj segment privrede biti jedna od ključnih tema predstojećeg samita Zapadno balkanske šestorke, čiji je naredne godine domaćin Italija.

Manco je potvrdio da su italijanske kompanije koje posluju u Srbiji zadovoljne privrednim ambijentom i izrazio uverenje da će italijanski privrednici nastaviti da investiraju u Srbiju. Ministar je istakao da su Vlada i Ministarstvo čvrsto opredeljeni da sprovedu neophodne reforme i održe političku stabilnost, jer je ona neophodan uslov za napredak.

Ministar je rekao da su značajan faktor u stvaranju dobrog poslovnog okruženja upravo kompanije koje posluju u Srbiji i njihova udruženja i komore, i naglasio da će Ministarstvo biti otvoreno za dijalog kako bi se što bolje sagledale mogućnosti za poboljšanje uslova za poslovanje i investiranje. U tom pravcu, ministar i ambasador dogovorili su da u narednom periodu bude organizovan susret ministra privrede i sa predstavnicima italijanskih kompanija koje posluju u Srbiji.