Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
13.09.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић састао се данас са амбасадорком Републике Француске у Србији Кристин Моро са којом је разговарао о предстојећој Српско-француској привредној конференцији, која се одржава 15. септембра у Паризу.

Кнежевић и Мороова су се сложили да ова конференција има велики значај за унапређење економске и билатералне сарадње двеју земаља. Министар је рекао да Србија придаје велики значај овом скупу, у прилог чему говори висок ниво делегације коју предводи премијер Александар Вучић.

Министар и амбасадорка су такође разговарали и о економској сарадњи двеју земаља, а посебно о јавно-приватном парнтерству  као механизму за инвестиције и сарадњу. „Свесни смо потенцијала које јавно-приватно партнерство пружа, али чињенице да је овај механизам у Србији је у повоју. Веома би нама значило Француско дугодишње искуство у овој области“.

Амбасадорка Моро је потврдила да јавно-приватно партнерство отвара велике могућности за инвестиције, како на локалном и регионалном, тако и на национланом нивоу, али је примена овог механизма комплексна. Србија може рачунати на подршку Француске како би се систем за реализацију пројеката јавно-приватног партнерства унапредио, рекла је амбасадорка.