Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
13.09.2016.

Ministar privrede Goran Knežević sastao se danas sa ambasadorkom Republike Francuske u Srbiji Kristin Moro sa kojom je razgovarao o predstojećoj Srpsko-francuskoj privrednoj konferenciji, koja se održava 15. septembra u Parizu.

Knežević i Moroova su se složili da ova konferencija ima veliki značaj za unapređenje ekonomske i bilateralne saradnje dveju zemalja. Ministar je rekao da Srbija pridaje veliki značaj ovom skupu, u prilog čemu govori visok nivo delegacije koju predvodi premijer Aleksandar Vučić.

Ministar i ambasadorka su takođe razgovarali i o ekonomskoj saradnji dveju zemalja, a posebno o javno-privatnom parnterstvu  kao mehanizmu za investicije i saradnju. „Svesni smo potencijala koje javno-privatno partnerstvo pruža, ali činjenice da je ovaj mehanizam u Srbiji je u povoju. Veoma bi nama značilo Francusko dugodišnje iskustvo u ovoj oblasti“.

Ambasadorka Moro je potvrdila da javno-privatno partnerstvo otvara velike mogućnosti za investicije, kako na lokalnom i regionalnom, tako i na nacionlanom nivou, ali je primena ovog mehanizma kompleksna. Srbija može računati na podršku Francuske kako bi se sistem za realizaciju projekata javno-privatnog partnerstva unapredio, rekla je ambasadorka.