Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
14.09.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са шефом Мисије Међународног монетарног фонда за Србију, Џејмсом Руфом, о резултатима и напретку из ресора који води, који је остварен у односу на последњу техничку посету представника ММФ-а.

Министар Кнежевић је техничкој мисији ММФ-а представио активности које Министарство привреде предузима, а које би допринеле поправљању пословне климе и позиције Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке.

Џејмса Руфа је занимала динамика решавања статуса стратешких предузећа, као и какве ће последице по привреду имати повећање минималне зараде, из угла послодаваца и запослених и када је реч о отварању нових радних места.

Кнежевић је говорио и о инвестицијама након усвајања Закона о улагањима, увођењу реда у јавним предузећима, али и подршци коју ресорно Министарство пружа малим и средњим предузећима, којима су, од ове године на располагању програми у оквиру Деценије предузетништва.
Џејмс Руф је оценио након представљања резултата да је у ресору Министарства привреде приметан напредак, док су у појединим сегментима ресора и даље присутни ризици.