Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
14.09.2017.

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju, Džejmsom Rufom, o rezultatima i napretku iz resora koji vodi, koji je ostvaren u odnosu na poslednju tehničku posetu predstavnika MMF-a.

Ministar Knežević je tehničkoj misiji MMF-a predstavio aktivnosti koje Ministarstvo privrede preduzima, a koje bi doprinele popravljanju poslovne klime i pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetske banke.

Džejmsa Rufa je zanimala dinamika rešavanja statusa strateških preduzeća, kao i kakve će posledice po privredu imati povećanje minimalne zarade, iz ugla poslodavaca i zaposlenih i kada je reč o otvaranju novih radnih mesta.

Knežević je govorio i o investicijama nakon usvajanja Zakona o ulaganjima, uvođenju reda u javnim preduzećima, ali i podršci koju resorno Ministarstvo pruža malim i srednjim preduzećima, kojima su, od ove godine na raspolaganju programi u okviru Decenije preduzetništva.
Džejms Ruf je ocenio nakon predstavljanja rezultata da je u resoru Ministarstva privrede primetan napredak, dok su u pojedinim segmentima resora i dalje prisutni rizici.