Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
01.10.2019.

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са председником заједничког Српско-египатског пословног савета Осамом Салехом о могућностима за унапређење економске сарадње Србије и Египта.

Кнежевић је, пожелевши добродошлицу делегацији из Египта, навео да је вредност трговинске размене две земље у првих седам месеци ове године износила 55 милиона евра. У претходној години је, додаје он, размена износила готово 70 милиона евра.

„Египат је велико тржиште и има простора за унапређење привредне сарадње. Такође, потенцијал je и у удруживању компанија наших земаља, ради заједничког наступа на трећим тржиштима. Тако могу да се искористе и предности које Србија има кроз споразуме о слободној трговини са бројним земљама“, рекао је министар.
Министар је представио и могућности за сарадњу у оквиру процеса приватизације и стечаја у Србији.

Осама Салех је рекао да је предност Египта и недавно потписан Континентални споразум о слободној трговини, којим је створено највеће тржиште на свету, са више од милијарду потенцијалних купаца.

„У том смислу, Египат је ‘капија Африке’, што отвара потпуно нове могућности за сарадњу наших привредника“, рекао је он.