Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
01.10.2019.

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa predsednikom zajedničkog Srpsko-egipatskog poslovnog saveta Osamom Salehom o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Egipta.

Knežević je, poželevši dobrodošlicu delegaciji iz Egipta, naveo da je vrednost trgovinske razmene dve zemlje u prvih sedam meseci ove godine iznosila 55 miliona evra. U prethodnoj godini je, dodaje on, razmena iznosila gotovo 70 miliona evra.

„Egipat je veliko tržište i ima prostora za unapređenje privredne saradnje. Takođe, potencijal je i u udruživanju kompanija naših zemalja, radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima. Tako mogu da se iskoriste i prednosti koje Srbija ima kroz sporazume o slobodnoj trgovini sa brojnim zemljama“, rekao je ministar.
Ministar je predstavio i mogućnosti za saradnju u okviru procesa privatizacije i stečaja u Srbiji.

Osama Saleh je rekao da je prednost Egipta i nedavno potpisan Kontinentalni sporazum o slobodnoj trgovini, kojim je stvoreno najveće tržište na svetu, sa više od milijardu potencijalnih kupaca.

„U tom smislu, Egipat je ‘kapija Afrike’, što otvara potpuno nove mogućnosti za saradnju naših privrednika“, rekao je on.