Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
09.09.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић састао се са министром спољних послова и спољне трговине Петером Сијартом, који борави у Београду поводом Трилатералног састанка Кине, Мађарске и Србије о прузи Београд – Будимпешта.

Захваливши се на подршци Мађарске нашој земљи у евроинтеграцијама, министар Кнежевић је нагласио да је од великог значаја што је ова влада обезбедила континуитет политике која је довела оставривања веома добрих резултата. У том смислу, Кнежевић је истакао да се читава политика заснива на миру и стабилности у региону.

Када је реч о билатералној сарадњи, саговорници су оценили да ће одржавање Мешовите комисије за економску сарадњу Србије и Мађарске, која се очекује на јесен, значајно допринети даљем развоју односа, јер ће бити дефинисани облици будуће сарадње пре одржавања заједничке седнице двеју земаља.

Сијарто је рекао да постоји интересовање мађарских инвеститора за улагање на читавој територији Србије, а Кнежевић је мађарском колеги објаснио да заинтересовани инвеститори могу узети учешће у поступку приватизације преосталих 180 предузећа.

„Мађарска је четврти партнер Србије у трговинској размени са Европском унијом, а седми у свету“, подвукао је Кнежевић и истакао Сијарту да ће Влада Србије наставити са економским реформама како би се унапредили услови за инвестиције.