Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
09.09.2016.

Ministar privrede Goran Knežević sastao se sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Peterom Sijartom, koji boravi u Beogradu povodom Trilateralnog sastanka Kine, Mađarske i Srbije o pruzi Beograd – Budimpešta.

Zahvalivši se na podršci Mađarske našoj zemlji u evrointegracijama, ministar Knežević je naglasio da je od velikog značaja što je ova vlada obezbedila kontinuitet politike koja je dovela ostavrivanja veoma dobrih rezultata. U tom smislu, Knežević je istakao da se čitava politika zasniva na miru i stabilnosti u regionu.

Kada je reč o bilateralnoj saradnji, sagovornici su ocenili da će održavanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske, koja se očekuje na jesen, značajno doprineti daljem razvoju odnosa, jer će biti definisani oblici buduće saradnje pre održavanja zajedničke sednice dveju zemalja.

Sijarto je rekao da postoji interesovanje mađarskih investitora za ulaganje na čitavoj teritoriji Srbije, a Knežević je mađarskom kolegi objasnio da zainteresovani investitori mogu uzeti učešće u postupku privatizacije preostalih 180 preduzeća.

„Mađarska je četvrti partner Srbije u trgovinskoj razmeni sa Evropskom unijom, a sedmi u svetu“, podvukao je Knežević i istakao Sijartu da će Vlada Srbije nastaviti sa ekonomskim reformama kako bi se unapredili uslovi za investicije.