Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.10.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом о свим важним питањима о којима ће бити речи на предстојећој Мешовитој економској комисији, којом копредседавају министри Кнежевић и Сијарто.

Министар Кнежевић је са Сијартом разговарао о тачкама дневног реда и о евентуалним темама за заседање Мешовите економске комисије, која ће бити одржана 16. и 17. октобра 2017. године у Суботици. Неке од тема су и могућности за даље инвестирање мађарских компанија у Србији, али и питање заједничког граничног прелаза.

На састанку је речено да је веома важно да Кнежевић и Сијарто који копредседавају Комисијом буду добро припремљени за све евентуалне теме сусрета, јер је успешан састанак у Суботици добар сигнал пред заједничко заседање Влада Србије и Мађарске које је планирано у овој години.

Кнежевић је подсетио да су мађарски премијер Виктор Орбан и, тада премијер а данас председник Србије Александар Вучић, на заједничкој седници Влада Мађарске и Србије која је прошле године одржана у Нишу, констатовали да две земље имају најбоље односе у историји и ниједно нерешено питање.

„Она питања која можда нисмо решили на најбољи начин, решавамо у ходу“, рекао је Кнежевић.