Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
06.10.2017.

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom o svim važnim pitanjima o kojima će biti reči na predstojećoj Mešovitoj ekonomskoj komisiji, kojom kopredsedavaju ministri Knežević i Sijarto.

Ministar Knežević je sa Sijartom razgovarao o tačkama dnevnog reda i o eventualnim temama za zasedanje Mešovite ekonomske komisije, koja će biti održana 16. i 17. oktobra 2017. godine u Subotici. Neke od tema su i mogućnosti za dalje investiranje mađarskih kompanija u Srbiji, ali i pitanje zajedničkog graničnog prelaza.

Na sastanku je rečeno da je veoma važno da Knežević i Sijarto koji kopredsedavaju Komisijom budu dobro pripremljeni za sve eventualne teme susreta, jer je uspešan sastanak u Subotici dobar signal pred zajedničko zasedanje Vlada Srbije i Mađarske koje je planirano u ovoj godini.

Knežević je podsetio da su mađarski premijer Viktor Orban i, tada premijer a danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na zajedničkoj sednici Vlada Mađarske i Srbije koja je prošle godine održana u Nišu, konstatovali da dve zemlje imaju najbolje odnose u istoriji i nijedno nerešeno pitanje.

„Ona pitanja koja možda nismo rešili na najbolji način, rešavamo u hodu“, rekao je Knežević.