Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
31.08.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кајл Скат разговарали су данас о економској сарадњи двеју земаља и констатовали да су билатерални односи две земље веома добри, али да свако има простора за унапређење економске сарадње.

Министар Кнежевић је рекао да је у ресору привреде у поселдњих неколико година направљен велики помак, као и да је формирањем нове владе обезбеђен континуитет у економским реформама и политици.

Кнежевић је истакао да ће Министарство наставити да ради завршетку процеса приватизације, реформи јавних предузећа, као и на унапређењу пословног амбијента и инфраструктуре, како за велике привредне субјекте, тако и за мала и средња предузећа.

Министар је рекао да су значајан фактору у стварању доброг пословног окружења управо компаније које послују у Србији и њихова удружења и коморе, и нагалсио да ће Министарство бити отворено за дијалог како би се што боље сагледале могућности за побољшање услова за пословање и инвестирање.

Министар је нагласио да је циљ владе стабилна и економски развијена Србија и унапређење економских односа у региону, а посебно у контексту европских интеграција.