Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
31.08.2016.

Ministar privrede Goran Knežević i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat razgovarali su danas o ekonomskoj saradnji dveju zemalja i konstatovali da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri, ali da svako ima prostora za unapređenje ekonomske saradnje.

Ministar Knežević je rekao da je u resoru privrede u poseldnjih nekoliko godina napravljen veliki pomak, kao i da je formiranjem nove vlade obezbeđen kontinuitet u ekonomskim reformama i politici.

Knežević je istakao da će Ministarstvo nastaviti da radi završetku procesa privatizacije, reformi javnih preduzeća, kao i na unapređenju poslovnog ambijenta i infrastrukture, kako za velike privredne subjekte, tako i za mala i srednja preduzeća.

Ministar je rekao da su značajan faktoru u stvaranju dobrog poslovnog okruženja upravo kompanije koje posluju u Srbiji i njihova udruženja i komore, i nagalsio da će Ministarstvo biti otvoreno za dijalog kako bi se što bolje sagledale mogućnosti za poboljšanje uslova za poslovanje i investiranje.

Ministar je naglasio da je cilj vlade stabilna i ekonomski razvijena Srbija i unapređenje ekonomskih odnosa u regionu, a posebno u kontekstu evropskih integracija.