Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
23.08.2018.

Министар привреде Горан Кнежевић потписао је данас у Зрењанину са извршним директором кинеске компаније „Shandong Linglong“, Вен Вангом, а у присуству председника Србије Александра Вучића, споразум за изградњу фабрике гума коју та компанија планира да отвори у Зрењанину.

У фабрици ће, како је предвиђено, бити запослено око 1.200 радника, а укупна планирана вредност инвестиције је око 800 милиона евра.

Председник Вучић је том приликом навео да ће уговор о овој инвестицији бити потписан приликом његове посете Кини, и то у присуству два председника.

„Знам да ће Зрењаници да прате моју посету Кини. Имамо још 25 дана, па да у мом, и у присуству кинеског председника Си Ђинпинга буде потписан уговор. Тада ће Зрењанин моћи да се радује, али и цео Банат“, рекао је председник Вучић и додао да је то огромна ствар за целу Србију.

Према његовим речима, свуда у региону, и добром делу Европе, објављена је вест да Кинези улажу у Србију више од 800 милиона евра и да ће у „нашем Зрењанину правити 13 милиона комада гума годишње“.