Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
23.08.2018.

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je danas u Zrenjaninu sa izvršnim direktorom kineske kompanije „Shandong Linglong“, Ven Vangom, a u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sporazum za izgradnju fabrike guma koju ta kompanija planira da otvori u Zrenjaninu.

U fabrici će, kako je predviđeno, biti zaposleno oko 1.200 radnika, a ukupna planirana vrednost investicije je oko 800 miliona evra.

Predsednik Vučić je tom prilikom naveo da će ugovor o ovoj investiciji biti potpisan prilikom njegove posete Kini, i to u prisustvu dva predsednika.

„Znam da će Zrenjanici da prate moju posetu Kini. Imamo još 25 dana, pa da u mom, i u prisustvu kineskog predsednika Si Đinpinga bude potpisan ugovor. Tada će Zrenjanin moći da se raduje, ali i ceo Banat“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je to ogromna stvar za celu Srbiju.

Prema njegovim rečima, svuda u regionu, i dobrom delu Evrope, objavljena je vest da Kinezi ulažu u Srbiju više od 800 miliona evra i da će u „našem Zrenjaninu praviti 13 miliona komada guma godišnje“.