Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
22.01.2019.

Министар привреде Горан Кнежевић састао се данас са председником кинеске Хбис групе Ју Јонгом, са којим је разговарао о кинеским инвестицијама у Србији, са посебним освртом на пројекат изградње Кинеско-српског индустријског парка пријатељства у Смедереву.

Министар Кнежевић је поручио да пријатељство две земље има дугу традицију, а Кина је најважнији економски партнер Србије на азијском континенту.

Он је подсетио да се ове године навршава три године од потписивања купопродајног уговора за Железару Смедерево, између Владе Србије и компаније Хестил Србија (Hesteel Serbia Iron & Steel).

“Овом инвестицијом и то у један од најважнијих сектора индустрије, стратешко партнерство између Србије и Кине уздигнуто је на виши ниво“, поручио је министар.

Према његовим речима, изградња индустријског парка у Смедереву представља увод у ново стратешко партнерство.

Председник кинеске Хбис групе Ју Јонг је поручио да та компанија подржава пројекат изградње овог парка.

“Хбис група ће континуирано подржавати и убрзати изградњу Кинеско-српског индустријског парка пријатељства у Смедереву. Будући да су наше две стране до сада имале веома успешну сарадњу, верујем и у пројекат изградње индустријског парка. То ће донети не само економску корист, већ ће такође унапредити и локалну економску инфраструктуру“, рекао је он.