Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.08.2017.

Србија је светски лидер по броју отворених радних места у односу на број становника у 2016. години, објављено је у најновијем извештају „ИБМ Глобал Локејшнс Тренд 2017″.
ИБМ неколико година уназад анализира активности на пољу улагања у Србију, а ово је до сада најбољи резултат који је Србија остварила и уједно пораст од око 40 одсто у односу на 2015. годину.

„Србија је најбоље место за инвестирање, а извештај ИБМ-а то само потврђује. Влада Србије коју је водио Александар Вучић поставила је унапређење услова за пословање високо на листи приоритета, а и ова Влада коју води премијерка Ана Брнабић наставила је, енергично и посвећено, рад на отклањању свих баријера“, изјавио је министар привреде Горан Кнежевић.

Министар Кнежевић подсећа да нису само подстицаји привлачили инвеститоре, већ цела Влада и Министарство привреде раде на поправљању пословне климе.
Србија је, подсећа он, у последње две године и на престижној Дуинг бизнис листи Светске банке која рангира 190 земаља света према условима пословања, напредовала чак за 44 места, и пласирала се најбоље од кад та листа постоји. На последњој листи, Србија је ушла у Топ 10 земаља реформатора на свету.