Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
29.08.2017.

Srbija je svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u odnosu na broj stanovnika u 2016. godini, objavljeno je u najnovijem izveštaju „IBM Global Lokejšns Trend 2017″.
IBM nekoliko godina unazad analizira aktivnosti na polju ulaganja u Srbiju, a ovo je do sada najbolji rezultat koji je Srbija ostvarila i ujedno porast od oko 40 odsto u odnosu na 2015. godinu.

„Srbija je najbolje mesto za investiranje, a izveštaj IBM-a to samo potvrđuje. Vlada Srbije koju je vodio Aleksandar Vučić postavila je unapređenje uslova za poslovanje visoko na listi prioriteta, a i ova Vlada koju vodi premijerka Ana Brnabić nastavila je, energično i posvećeno, rad na otklanjanju svih barijera“, izjavio je ministar privrede Goran Knežević.

Ministar Knežević podseća da nisu samo podsticaji privlačili investitore, već cela Vlada i Ministarstvo privrede rade na popravljanju poslovne klime.
Srbija je, podseća on, u poslednje dve godine i na prestižnoj Duing biznis listi Svetske banke koja rangira 190 zemalja sveta prema uslovima poslovanja, napredovala čak za 44 mesta, i plasirala se najbolje od kad ta lista postoji. Na poslednjoj listi, Srbija je ušla u Top 10 zemalja reformatora na svetu.