Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.05.2017.

У Министарству привреде данас је одржан други састанак Радне групе Међувладиног српско-руског комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу за стратешко унапређење привредно-економске сарадње, којом са српске стране председава, Горан Кнежевић, министар привреде и на којем су се разматрале активности за даље унапређење економске сарадње Републике Србије и Руске Федерације.

Будући да су са руске стране, поред Андреја И. Макарова, директора департмана Европе, Северне Америке и међународних организација Министарства економског развоја Руске Федерације и руководиоца руског дела Радне групе, били и руски привредници, министар привреде им се захвалио на доласку и заинтересованости за продубљивање економске сарадње.

Кнежевић је истакао остварен напредак у реформама које је у протеклом периоду спровела Влада Републике Србије, посебно у унапређењу привредног амбијента, те је у том контексту позвао руске привреднике да инвестирају у Србију и подсетио их на могућност укључивања у процес приватизације неких од предузећа из портфолија Министарства.

Говорећи о индустријским зонама, као могућностима за инвестирање, Кнежевић је рекао да би од користи за даље унапређење сарадње било и оснивање руске индустријске зоне на територији неке од постојећих слободних зона у Србији.

Поред овога, саговорници су разговарали и о могућностима сарадње у области енергетике, машиноградње, пољопривреде, ИТ, приватизације и производње аутоделова за потребе руске ауто-индустрије, као и о потписивању Заједничке декларације двеју влада о сарадњи у области модернизације привреда.