Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
19.05.2017.

U Ministarstvu privrede danas je održan drugi sastanak Radne grupe Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju za strateško unapređenje privredno-ekonomske saradnje, kojom sa srpske strane predsedava, Goran Knežević, ministar privrede i na kojem su se razmatrale aktivnosti za dalje unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije.

Budući da su sa ruske strane, pored Andreja I. Makarova, direktora departmana Evrope, Severne Amerike i međunarodnih organizacija Ministarstva ekonomskog razvoja Ruske Federacije i rukovodioca ruskog dela Radne grupe, bili i ruski privrednici, ministar privrede im se zahvalio na dolasku i zainteresovanosti za produbljivanje ekonomske saradnje.

Knežević je istakao ostvaren napredak u reformama koje je u proteklom periodu sprovela Vlada Republike Srbije, posebno u unapređenju privrednog ambijenta, te je u tom kontekstu pozvao ruske privrednike da investiraju u Srbiju i podsetio ih na mogućnost uključivanja u proces privatizacije nekih od preduzeća iz portfolija Ministarstva.

Govoreći o industrijskim zonama, kao mogućnostima za investiranje, Knežević je rekao da bi od koristi za dalje unapređenje saradnje bilo i osnivanje ruske industrijske zone na teritoriji neke od postojećih slobodnih zona u Srbiji.

Pored ovoga, sagovornici su razgovarali i o mogućnostima saradnje u oblasti energetike, mašinogradnje, poljoprivrede, IT, privatizacije i proizvodnje autodelova za potrebe ruske auto-industrije, kao i o potpisivanju Zajedničke deklaracije dveju vlada o saradnji u oblasti modernizacije privreda.