Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.11.2018.

Министар привреде Горан Kнежевић присуствовао је данас, заједно са председником Александром Вучићем, отварању првог погона јужнокорејске компаније Есекс Јуроп (Essex Europe) у Источној Европи, вредног око 30 милиона евра.

У новој фабрици која ће производити емајлиране жице, отворено је око 170 нових радних места. Погон се простире на 15.000 квадратних метара, а пословни простор заузима 2.000 квадрата.

„Желим још више оваквих фабрика и оваквих успеха“, поручио је данас председник Вучић.

Свечаном отварању фабрике су поред председника Вучића и министра Kнежевића, присуствовали и председник покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и представници компаније Есекс Јуроп.

Ова јужнокорејска компанија део је „ЛС групе“ која производи електро материјал и електронику са годишњим прометом од 19 милијарди долара. Групација послује на више од 100 локација у свету, има огранке у 25 земаља у којима запошљава више од 3.000 људи. Европска филијала „Супериор Есекс“ је водећи европски добављач жице за производњу трансформатора, мотора и генератора, а своје производе испоручује превасходно аутомобилској индустрији, енергетској, као и индустрији електричних мотора.