Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.07.2019.

Министар привреде Горан Кнежевић присуствовао је у Морахалому, у Мађарској, свечаном отварању Српског културног центра „Коло“, укупне вредности 3,7 милиона евра.

 

Свечаном отварању присуствовали су и генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић, министар културе и информисања Владан Вукосављевић, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, као и министар спољних послова и трговине и шеф дипломатије Мађарске Петер Сијарто и државни секретар министарства културе Мађарске Петер Фекете.

 

Центар је изграђен у оквиру пројекта „Colour full Cooperation / разнобојна сaрадња“ кроз Interreg-IPACBC програм прекограничне сарадње Мађарске и Србије, а у оквиру истог пројекта, у току је изградња Мађарског културног центра на Палићу.

Министар Кнежевић је, на билатералном састанку са министром Сијартом уочи свечаног отварања, рекао да су односи две земље данас бољи него икада и истакао да му је посебно задовољство што су добри политички односи преточени у одличну економску сарадњу и трговинску размену, за коју верује да ће ове године достићи износ од милијарду евра.

 

Сијарто је рекао да је на иницијативу председника Александра Вучића формиран нови фонд за инвестирање у југ Србије и Републику Српску, за који је Влада Мађарске определила 35 милиона евра. Он је рекао да очекује много успешних пројеката који ће се финансирати из овог фонда.

 

Министар Кнежевић најавио је мешовиту комисију Србије и Мађарске, која је планирана за крај октобра или почетак новембра, и предложио да се тим поводом организује и сусрет привредника две земље.