Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
08.07.2019.

Ministar privrede Goran Knežević prisustvovao je u Morahalomu, u Mađarskoj, svečanom otvaranju Srpskog kulturnog centra „Kolo“, ukupne vrednosti 3,7 miliona evra.

 

Svečanom otvaranju prisustvovali su i generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, kao i ministar spoljnih poslova i trgovine i šef diplomatije Mađarske Peter Sijarto i državni sekretar ministarstva kulture Mađarske Peter Fekete.

 

Centar je izgrađen u okviru projekta „Colour full Cooperation / raznobojna saradnja“ kroz Interreg-IPACBC program prekogranične saradnje Mađarske i Srbije, a u okviru istog projekta, u toku je izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću.

Ministar Knežević je, na bilateralnom sastanku sa ministrom Sijartom uoči svečanog otvaranja, rekao da su odnosi dve zemlje danas bolji nego ikada i istakao da mu je posebno zadovoljstvo što su dobri politički odnosi pretočeni u odličnu ekonomsku saradnju i trgovinsku razmenu, za koju veruje da će ove godine dostići iznos od milijardu evra.

 

Sijarto je rekao da je na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića formiran novi fond za investiranje u jug Srbije i Republiku Srpsku, za koji je Vlada Mađarske opredelila 35 miliona evra. On je rekao da očekuje mnogo uspešnih projekata koji će se finansirati iz ovog fonda.

 

Ministar Knežević najavio je mešovitu komisiju Srbije i Mađarske, koja je planirana za kraj oktobra ili početak novembra, i predložio da se tim povodom organizuje i susret privrednika dve zemlje.