Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
14.10.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић присуствовао је данас, заједно са премијерком Аном Брнабић, свечаном почетку пословања чешке корпорације Чехословак група, која је, симболичном предајом кључева, преузела крушевачки ИМК „14. октобар“.

Успешна приватизација крушевачке фабрике уследила је након преговора које је, најпре са својим тимом водио тада премијер, а данас председник Србије Александар Вучић, а затим их је наставила председница Владе Ана Брнабић.

Чехословак група је власник више од 40 компанија, међу којима су и Татра камиони, Татра војна возила и Авиа.

ИМК „14. октобар“ је био у стечају од јануара 2016. године и продат је у петом покушају, а први који је спроведен методом непосредне погодбе уз подношење писаних понуда. Процењена вредност имовине оглашене на продају била је око 4,8 милијарде динара.

Нови власник фабрике је најавио да ће до краја 2017. поред садашњих 130 радника запослити још 150 и да ће производњу покренути одмах по добијању дозволе за рад. То предузеће је некада запошљавало 8.000 радника, а производило је тешку механизацију, багере и тракторе-гусеничаре, као и делове за тенкове.