Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
15.10.2016.

Циљ Министарства привреде је да се БДП у наредних четири године повећа за око 10 одсто, као и животни стандард како би грађани живели боље и квалитетније, али нико нема чаробни штапић да све проблеме реши преко ноћи, изјавио је данас министар привреде Горан Кнежевић у Нишу.

Кнежевић је новинарима пренео и закључак састанка Пословно-привредног савета у Градској кући.

„У наредном периоду бићемо изузетно на услузи и локалним самоуправама и привредницима, одазваћемо се на њихове позиве и то је већ договорено, а у врло кратком периоду доћи ћемо опет у Ниш, разговарати о одређеним питањима и покушати да та питања разрешимо у што скоријем року“.

Према његовим речима, питања која су се чула на Пословно-привредном савету су углавном иста као у Ужицу, Зрењанину, Сремској Митровици, Чачку и другим местима у Србији.

„Очигледно је да имамо одређених проблема и управо долазак Владе Србије и цлиљ нашег доласка у Ниш и овај регион, јесте да се упознамо са свим проблемима и покушамо да чујемо предлоге за решавање тих проблема“, рекао је министар привреде.

Кнежевић је додао да су министарству које води најважнији привредни проблеми и да ће у наредном периоду покушати да их реши.

„Наши циљеви су глобални, ми желимо да повећамо БДП у наредних четири године за неких десетак одсто, да повећамо стандарде живота наших грађана, да они живе боље и квалитетније“, подвукао је Кнежевић, али и указао да нико није чаробњак и да нико нема чаробни штапић да би те проблеме решио преко ноћи.

Ипак, процес решавања проблема је почео и биће завршен, рекао је министар.