Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
01.11.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић присуствовао је данас Другој годишњој конференцији НАЛЕД-а „ Doing business 2018: Јачање конкурентности Србије“, на којој је речено да је Србија напредовала за четири места и да се налази на 43. месту од укупно 190. земаља света.

Србија је једна од најбоље пласираних земаља на Дуинг бизнис листи у Југоисточној Европи и остварен је најбољи пласман од кад постоји листа.
Напредак на последњој листи остварен је захваљујући ефикаснијим процедурама оснивања фирми и грађевинским дозволама.

Када је реч о покретању бизниса, Србија је напредовала са 47. на 32. позицију, захваљујући томе што је сада за оснивање фирме уместо седам потребно 5,5 дана, уз три пута мањи трошак, а за даљи напредак кључни ће бити развој е-управе и електронских сервиса за привреду.

У категорији издавања дозвола, Србија је ушла у Топ 10 земаља света скоком са 36. позиције, захваљујући додатном скраћењу процедуре, уз двоструко смањење трошкова.

Конференцију „Доинг бусинесс 2018: Јачање конкурентности Србије“, је организовао НАЛЕД уз подршку УСАИД Пројекта за боље услове пословања и амбасаде Краљевине Холандије.