Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
01.11.2017.

Ministar privrede Goran Knežević prisustvovao je danas Drugoj godišnjoj konferenciji NALED-a „ Doing business 2018: Jačanje konkurentnosti Srbije“, na kojoj je rečeno da je Srbija napredovala za četiri mesta i da se nalazi na 43. mestu od ukupno 190. zemalja sveta.

Srbija je jedna od najbolje plasiranih zemalja na Duing biznis listi u Jugoistočnoj Evropi i ostvaren je najbolji plasman od kad postoji lista.
Napredak na poslednjoj listi ostvaren je zahvaljujući efikasnijim procedurama osnivanja firmi i građevinskim dozvolama.

Kada je reč o pokretanju biznisa, Srbija je napredovala sa 47. na 32. poziciju, zahvaljujući tome što je sada za osnivanje firme umesto sedam potrebno 5,5 dana, uz tri puta manji trošak, a za dalji napredak ključni će biti razvoj e-uprave i elektronskih servisa za privredu.

U kategoriji izdavanja dozvola, Srbija je ušla u Top 10 zemalja sveta skokom sa 36. pozicije, zahvaljujući dodatnom skraćenju procedure, uz dvostruko smanjenje troškova.

Konferenciju „Doing business 2018: Jačanje konkurentnosti Srbije“, je organizovao NALED uz podršku USAID Projekta za bolje uslove poslovanja i ambasade Kraljevine Holandije.