Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.08.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић, градоначелник Ниша Дарко Булатовић и директор компаније “Cooperatief IMI Europe” Ерик Де Кандидо потписали су данас Меморандум о разумевању о отварању новог производног погона те холандске компаније, која би у Нишу наредних година требало да запосли 1.250 људи.

Кнежевић је том приликом рекао да му је драго да тако једна значајна компанија дође у Ниш, као и да ће тај град бити један од градова где ће влада пружити сву помоћ да поново буде на “стазама старе славе”.

“Ниш то заслужује, географски положај и огромни капацитети у људским ресурсима. Уверен сам да за Ниш и читаву Србију долазе нови дани. Да већ следеће године положимо камен темељац и отворимо фабрику, која ће пуно значити”, рекао је Кнежевић након потписивања Меморандума у Градској кући.

Истакао је да је један од највећих, горућих проблема грађана, и то не само у Србији – незапосленост, као и да влада Србије има јасан програм како да се она сузбије.

“Све политике које ћемо спроводити преко Министарства привреде управо иду у правцу повећања производње и запослености. За то је потребна политичка стабилност, наставак финансијских реформи. Верујте ми да ће Србија, захваљујући премијеру и владином тиму који је здушно опредељен да спроведе те реформе. Мислимо да је најтеже за нама, испред нас је период раста и све ћемо учинити да наставимо тим путем”, сматра министар и истиче да је једна од политика и повећање обима и броја инвестиција.

“Град Ниш циљано ће бити један од градова где ће влада пружити сву помоћ да поново град буде на стазама старе славе. Ниш то заслужује, географски полжај и огромни капацитети у људским ресурсима”, рекао је министар.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекао је да му је велико задовољство потписан Меморандум са јасно израженом вољом да се у Нишу спроведе инвестиција вредна више од 30 милиона евра и запосли 1.250 људи, од чега ће, истиче, више од 30 одсто бити високообразовани стручњаци, инжењери.

“Ми као локална самоуправа дајемо пуни допринос економској политици владе, запошљавању грађана као приоритет, преузели смо и чинимо све да на време испунимо обавезе и да већ почетком следеће године компанија почне да гради објекат на територији града Ниша”, рекао је Булатовић.

Генерални дирекор “Cooperatief IMI Europe Ерик Де Кандидо истакао је да су их на сјајан начин дочекале локалне власти, адекватно их информисали о законима, начинима пословања, упознали са правим људима из свих сфера пословања, универзитетског живота, представили су их инвеститиорима који већ послују.

“Све то, као и присуство квалификоване радне снаге нас је определило да се одлучимо за град Ниш, да то буде место нашег новог инвестиционог пројекта. Наша компанија има велико искуство и отварању својих погона у иностранству, ови наши критеријуми били задовољени и то нам је веома битно”, рекао је де Кандидо.

Нагласио је да пројекат његове компаније подразумева “зелену” инвестицију, изградњу постројења на 20.000 квм, те да очекује да ће у периоду од  10 година запослити 1.250 радника.

“Наша производња биће заснована на високој технологији, производима који се примењују у аутомобилској и другим високотехнолошким индустријама, првенствено за европске клијенте”, рекао је де Кандидо.