Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
07.05.2019.

Министар привреде Горан Kнежевић потписао је данас Меморандум о разумевању са генералном директорком Kсинђи Аутомотив Лајтинг, Kсиаопинг Зу и градоначелником Ниша Дарком Булатовићем, за инвестицију вредну око 50 милиона евра, која ће омогућити отварање 1.000 радних места.

Кинески партнери, планирају да у Нишу направе фабрику расвете за аутомобилску индустрију, а министар Кнежевић истиче да ће компанија донети нове технологије у ауто индустрију.

„Ова инвестиција ће, по покретању производње, дати нови импулс привредном расту Србије и утицаће на раст извоза. Уверен сам да ће и наши пријатељи из Кине бити задовољни условима у Србији, а пре свега мотивисаним кадром“, рекао је Кнежевић.

Почетак изградње договорен је за 2020. годину, док ће пласман производа бити обезбеђен пре свега на тржишта Немачке, Француске и Словачке.

Планирана је сарадња са водећим компанијама у области ауто индустрије, попут BМW-а, Фолксвагена, Аудија, Пежоа, Реноа, Опела и других.

Kомпанија Kсинђи Аутомотив Лајтинг један је од водећих светских произвођача расвете за аутомобилску индустрију, а посебну пажњу посвећују развоју посебних  технолошких решења у тој грани.

Запошљавају око 5.000 људи у пет фабрика распоређених у Kини, Немачкој и Јапану.