Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.03.2020.

Министар привреде Горан Кнежевић присуствовао је данас потписивању Меморандума о разумевању између јужнокорејске компаније Кјунгшин Кејбл (Kyungshin Cables) и општине Смедеревска Паланка којим је најављена инвестиција у фабрику вредну око 20 милиона евра, која ће омогућити отварање 700 радних места.

Меморандум су потписали Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка и  Чен Хи Ким, директор Кјунгшин Холдингса.

Изградња фабрике за производњу каблова за систем пуњења батерија за електрична возила планирана је да почне у априлу ове године, док би почетком 2021. радила пуним капацитетом.

“Као што је председник Вучић обећао, једна велика инвестиција дошла је у Смедеревску Паланку. Велико ми је задовољство што сам присуствовао потписивању меморандума јер он значи минимум 700 радних места, 700 плата, 700 нових осмеха на лицима људи у Смедеревској Паланци, значи сигурну перспективу за бољи и квалитетнији живот. У Србији се много ствари покренуло, достигли смо и ниво плате од преко 500 евра за коју су скептици сумњали, зато верујте нам да ћемо кроз пројекат Србија 2025 и остале инвестиције, уз и даље одговорно вођење државе, у потпуности променити рухо Србије” истакао је министар Кнежевић у Смедеревској Паланци, наводећи да до пре три године и претходне власти о овоме је могло само да се сања у овој локалној самоуправи.

Компанија Кјунгшин Кејбл послује у оквиру Kјунгшин групе, а  производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију, пре свега кабловске инсталације за неке од најпознатијих светских произвођача попут  Хјундаиа, Кије, Фолксвагена, Форда, Волва, BMW-а и других.