Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
30.08.2017.

Изјава министра привреде Горана Кнежевића поводом објаве грчке компаније Митилинеос да је у арбитражном поступку против Србије, због послова са РТБ Бором, донета пресуда у корист те фирме:

„Управо у време када Србија добија признања са свих страна света за успешно спровођење економске политике, стижу нам и авети из прошлости.

Србија је последњих година успела да постигне да имамо више директних страних инвестиција од других земаља Западног Балкана, да смањимо стопу незапослености са 25,6 на 11 одсто, па чак и да нас ИБМ у последњем извештају у 2017. а који се односи на 2016. годину пласира на прво место у свету по критеријуму броја отворених радних места по становнику.

Вест о пресуди од око 40 милиона долара против Србије, за послове које је грчки Митилинеос пре више година имао са РТБ Бором, доказ је неодговорног вођења економске политике претходних власти и неспособности да се одговорно суочавају с проблемима и да их решавају.

То јасно показује да су раније у Србији „цветали“ демагогија и политикантство, што је и довело нашу земљу и њене грађане у ситуацију какву сада имамо. Ова Влада је одлучна у намери да покаже супротно.

Данас не гурамо проблеме под тепих, већ их решавамо и то увек на начин који је у актуелним околностима за Србију најбољи могући. Тако ћемо решавати и наслеђене проблеме, јер такво „наследство“ не желимо да остављамо нашој деци и унуцима.

Желимо да им оставимо Србију која иде напред и којој ћемо сви живети боље.

Министарство привреде ће, када је реч о овом случају, поступати даље у складу са законом и у сарадњи са надлежним органима, како би заштитили интересе Србије“.