Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
30.08.2017.

Izjava ministra privrede Gorana Kneževića povodom objave grčke kompanije Mitilineos da je u arbitražnom postupku protiv Srbije, zbog poslova sa RTB Borom, doneta presuda u korist te firme:

„Upravo u vreme kada Srbija dobija priznanja sa svih strana sveta za uspešno sprovođenje ekonomske politike, stižu nam i aveti iz prošlosti.

Srbija je poslednjih godina uspela da postigne da imamo više direktnih stranih investicija od drugih zemalja Zapadnog Balkana, da smanjimo stopu nezaposlenosti sa 25,6 na 11 odsto, pa čak i da nas IBM u poslednjem izveštaju u 2017. a koji se odnosi na 2016. godinu plasira na prvo mesto u svetu po kriterijumu broja otvorenih radnih mesta po stanovniku.

Vest o presudi od oko 40 miliona dolara protiv Srbije, za poslove koje je grčki Mitilineos pre više godina imao sa RTB Borom, dokaz je neodgovornog vođenja ekonomske politike prethodnih vlasti i nesposobnosti da se odgovorno suočavaju s problemima i da ih rešavaju.

To jasno pokazuje da su ranije u Srbiji „cvetali“ demagogija i politikantstvo, što je i dovelo našu zemlju i njene građane u situaciju kakvu sada imamo. Ova Vlada je odlučna u nameri da pokaže suprotno.

Danas ne guramo probleme pod tepih, već ih rešavamo i to uvek na način koji je u aktuelnim okolnostima za Srbiju najbolji mogući. Tako ćemo rešavati i nasleđene probleme, jer takvo „nasledstvo“ ne želimo da ostavljamo našoj deci i unucima.

Želimo da im ostavimo Srbiju koja ide napred i kojoj ćemo svi živeti bolje.

Ministarstvo privrede će, kada je reč o ovom slučaju, postupati dalje u skladu sa zakonom i u saradnji sa nadležnim organima, kako bi zaštitili interese Srbije“.