Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
09.06.2020.

Министар привреде Горан Кнежевић обишао је данас у Нишу, заједно са премијерком Аном Брнабић, радове на изградњи кинеске фабрике Kсинђи Аутомотив Лајтинг (Xingyu Automotive Lighting Systems) која ће запослити 1.000 радника.

Кинески партнери у нашој земљи граде фабрику расвете за аутомобилску индустрију где ће се производити мале сијалице и задња светла, као и предњи фарови,  а реч је о инвестицији вредној 60 милиона евра.

Планиран је извоз на тржишта Немачке, Француске и Словачке и сарадња са водећим компанијама у области ауто индустрије, попут BМW-а, Фолксвагена, Аудија, Пежоа, Реноа, Опела и других.

Меморандум о разумевању између Републике Србије, Града Ниша и компаније потписан је 7. маја прошле године, а потписали су га министар Kнежевић, генерална директорка Kсинђи Аутомотив Лајтинг Kсиаопинг Зу и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Кинеска компанија једна је од водећих светских произвођача расвете за аутомобилску индустрију,  а посебну пажњу посвећује развоју посебних  технолошких решења у тој грани.

Запошљава више од  5.000 људи у пет пославница у Kини, Немачкој и Јапану.