Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.10.2019.

Министар привреде Горан Кнежевић обишао је данас, заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, реконструисане улице у склопу Петроварадинске тврђаве, чија је вредност уговорених радова готово 125 милиона динара.

У склопу пројекта, завршена је изградња улице Проте Михалџића и дела улица Лисинског и Владимира Назора у Петроварадину. Радове су финансирали Министарство привреде са око 42 милиона динара, и Град Нови Сад са нешто више од 83 милиона.

Министар Кнежевић је поручио да ће ресор који води увек учествовати у свим квалитетним пројектима које предложе локалне самоуправе, истичући да је у конкретном случају реч о одличном пројекту у склопу споменика културе.

„Нови Сад је град културе и будућности, а пре свега, то је град младих. Такође, ово је и град инвестиција, јер је у претходних неколико година у фабрикама у Новом Саду запослено неколико хиљада људи. Такве инвестиције значе богатији буџет Града, а то даље значи и више новца за овакве пројекте“, рекао је Кнежевић.

Градоначелник Милош Вучевић је рекао да је ово једна у низу инвестиција која се тиче обнове, реконструкције и очувања Петроварадинске тврђаве са Подграђем, који је неодвојиви део тврђаве.

„Задовољан сам како изгледа Трг проте Михалџића, као и улице које га опасују, јер заједно стварају потпуно нов, прелеп амбијент. Добили смо нови јавни простор где ће људи уживати, проводити време, шетати и упознавати се историјом града“, рекао је он.

Вучевић је захвалио министру Кнежевићу на подршци и поручио да је Нови Сад, као локална самоуправа, спреман да настави да конкурише и за нове пројекте за следећу годину.

Реконструисане улице припадају културно-историјској целини Петроварадинске тврђаве која је, као културно добро од великог значаја, под заштитом државе. Пројектом је изграђено 480 метара коловоза.

Такође, завршено је и постављање сигнализације,  како би се постигла већа безбедност учесника у саобраћају, што је Град Нови Сад финансирао са око 15 милиона динара.