Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
14.10.2016.

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas, po dolasku u Niš, da je svaka odgovorna vlast dužna da rešava problem svojih građana i da nema boljeg načina nego da se na licu mesta sretne sa njima.

Knežević je rekao i da očekuje puno aktivnosti tokom boravka Vlade Srbije u narednih nedelju dana u Nišu, naglašavajući da je to vrlo žnačajan korak koji je vlada preduzela.

On je uveren da će predstavnici lokalnih vlasti dobro funkcionisati u narednom periodu i imati priliku da razgovaraju kako sa premijerom Aleksandrom Vučićem, tako i sa resornim ministrima o problemima sa kojima se susreću.

Ministar je, uoči sastanka Vučića sa gradonačelnicima i načelnicima pet okruga sa juga Srbije, rekao da će se predstavnici vlade sastati i sa građanima iz 29 opština tih okruga i razgovarati o njihovim problemima.

„Neke probleme ćemo moći da rešimo odmah, neke trenutno nećemo moći da rešavamo, ali najvažnije je da ćemo se upoznati sa problemima i da počnemo da ih rešavamo”, kazao je ministar privrede Srbije.

Prema njegovim rečima, postoji niz započetih infrastrukturnih projekata koje treba nastaviti podstiču privredni rast.

Knežević je naglasio da je jedan od ciljeva njegove posete Nišu i upoznavanje sa preduzetnicima kako bi ih upoznao sa merama koje Ministarstvo privrede namerava da da preduzima u narednom periodu, kao i da se vidi da li zajednički mogu da se nađu neka rešenja za probleme koji muče preduzetnike.

„Niš je od skora dobio novu vlast tako da ćemo moća i njima da pomognemo i da rešavamo njihove probleme“, uveren je Knežević.

On je takođe naglasio da Vlada Srbije izuzetnu pažnju poklanja tom delu Srbije i dodao da je planirano da se oko 7.500 građana zaposli samo u Nišu i okolini.

„To znači da mi mislimo na te ljude i takav odnos hoćemo da razvijamo svuda“, zaključio je Knežević.