Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
30.05.2017.

„Ово је још један доказ да наше мере дају одличне резултате када је у питању запошљавање, што ће у коначном допринети бољем стандарду наших грађана“, истакао је задовољство министар привреде Горан Кнежевић поводом саопштења ревизорско-консултантске компаније Ернст и Јанг да је Србија шеста земља у Европи по броју новоотворених радних места, произашлих из директних страних инвестиција.

Министар је истакао да ће се са политиком подстицаја наставити и на даље, посебно имајући у виду већу заинтересованост инвеститора у овим првим месецима ове године. „Само од почетка године потписали смо уговоре са 9 великих компанија, који планирају да инвестирају скоро 60 милиона евра у нашу земљу и отворе више од 4.000 нових радних места“, рекао је он и подсетио да је циљ овакве политике стварање привлачног, али и сигурног инвестиционог амбијента.

Поручујући да очекује још боље резултате ове године, Кнежевић је истакао да су 72 компаније, које су испуниле уговорне обавезе, а које су уговориле запошљавање 12.383 лица, средином марта у радном односу имали су 39.953 лица, што је за 27.570 више (223%).

Ово су најбољи могући подаци, уз смањењу стопу незапослености са којима можемо да се похвалимо када је у питању подршка Владе Србије запошљавању. „Не само да тако наши људи добијају посао, наша мала и средња предузећа шире пословање, већ се на тај начин подстиче и конкурентност наше привреде“, подвукао је министар.