Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
30.05.2017.

„Ovo je još jedan dokaz da naše mere daju odlične rezultate kada je u pitanju zapošljavanje, što će u konačnom doprineti boljem standardu naših građana“, istakao je zadovoljstvo ministar privrede Goran Knežević povodom saopštenja revizorsko-konsultantske kompanije Ernst i Jang da je Srbija šesta zemlja u Evropi po broju novootvorenih radnih mesta, proizašlih iz direktnih stranih investicija.

Ministar je istakao da će se sa politikom podsticaja nastaviti i na dalje, posebno imajući u vidu veću zainteresovanost investitora u ovim prvim mesecima ove godine. „Samo od početka godine potpisali smo ugovore sa 9 velikih kompanija, koji planiraju da investiraju skoro 60 miliona evra u našu zemlju i otvore više od 4.000 novih radnih mesta“, rekao je on i podsetio da je cilj ovakve politike stvaranje privlačnog, ali i sigurnog investicionog ambijenta.

Poručujući da očekuje još bolje rezultate ove godine, Knežević je istakao da su 72 kompanije, koje su ispunile ugovorne obaveze, a koje su ugovorile zapošljavanje 12.383 lica, sredinom marta u radnom odnosu imali su 39.953 lica, što je za 27.570 više (223%).

Ovo su najbolji mogući podaci, uz smanjenju stopu nezaposlenosti sa kojima možemo da se pohvalimo kada je u pitanju podrška Vlade Srbije zapošljavanju. „Ne samo da tako naši ljudi dobijaju posao, naša mala i srednja preduzeća šire poslovanje, već se na taj način podstiče i konkurentnost naše privrede“, podvukao je ministar.