Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
18.04.2017.

Ministar privrede Goran Knežević obratio se privrednicima Srbije i Belorusije na Poslovnom savetu za saradnju Srbije i Belorusije održanom u Privrednoj komori Srbije.

Knežević, koji je i kopredsednik Međuvladine komisije Srbija – Belorusija, istakao da su ukupni odnosi tradicionalno prijateljski i dobri, ali da su mogućnosti i potrebe daleko veće.

„Tu saradnju karakteriše mali obim robne razmene, uska struktura roba u međusobnoj razmeni i nedovoljno investicija na obe strane“, rekao je on naglasivši da je Srbija otvorena za unapređenje sveukupnih odnosa, a posebno onih na trgovinsko-ekonomskom planu.

Od ciljeva u unapređenju odnosa Knežević je istakao povećanje robne razmene do 500 miliona dolara, formiranje zajedničkih preduzeća koja bi plasirala robu na treća tržišta i dalji razvoj saradnje i definisanje zajedničkih projektata u oblasti građevinarstva, vojnoj i autoindustriji, agrokompleksu, saobraćaju, zdravstvu, kulturi i sportu.

Ministar privrede je podvukao i mogućnost direktnog investiranja u Srbiju. On je pozvao beloruske privrednike da se odazovu javnom pozivu koji je nedavno raspisan za dodelu sredstava podsticja za direktne investicije.