Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
06.11.2017.

Ministar privrede Goran Knežević, svečano je danas, presecanjem vrpce, pustio u rad novu industrijsku perionicu veša „Bela harmonija“ u Staroj Pazovi, grinfild investiciju vrednu šest miliona evra, koja će u narednim nedeljama zaposliti oko 200 radnika.

Obraćajući se prisutnima, ministar je rekao da mu je velika čast što je bio deo svečanog otvaranja još jedne fabrike u Srbiji.

„Ovo je važan projekat i to ne samo zato što zapošljava trenutno 50, a uskoro 200 radnika, i ne samo zato što je reč o investiciji vrednoj više od šest miliona evra, već i zato što se potpuno uklapa u politiku Vlade Srbije, a to je podsticanje privrednog rasta, investicije i zapošljavanje“, rekao je Knežević.

Ministar je naveo da mu je posebno zadovoljstvo što je “Bela harmonija“ deo grupacije „Armonija holding“ iz Italije, zemlje sa kojom Srbija ima sjajne političke i ekonomske odnose.

„Italija je jedan od naših najvećih spoljnotrgovinskih partnera. Prošle godine je trgovinska razmena bila na nivu od 3,7 milijardi dolara. Italijanski investitori uložili su u Srbiji više od dve milijarde evra, imaju oko 600 firmi koje zapošljavaju više od 20.000 ljudi. Uveren sam da će u narednom periodu naša saradnja biti još snažnija, bolja i veća“, rekao je Knežević.

Prvi sekretar Ambasade Italije u Beogradu Matijas Kalaivaz rekao je da je danas dan kada se slavi i prijateljstvo dve zemlje, ali i povećavaju investicije u Srbiji.

Predsednik grupacije „Armonija Holding“ Roberto Olivi rekao je da je ta grupacija prisutna u brojnim zemljama, a na tržištu Srbije posluje duže od 15 godina.

Direktor kompanije BMK koja ima udela u kapitalu „Bela harmonija“ Bogdan Mamuzić rekao je nakon otvaranja da je cilj da „Bela harmonija“ poveća uposlenost i da narednih nedelja broj radnika bude oko 200.

Ministar Knežević je rekao da Vlada Srbije radi i radiće i dalje na poboljšanju poslovnog ambijenta, kako bi investitori dolazili u još većem broju, otvarali fabrike i zapošljavali više ljudi. Projekat „Bela harmonija“, dodaje ministar, samo je još jedan dobar primer u praksi i kako država želi da pomogne investicijama.

„Bela harmonija“ se bavi pranjem i sanifikacijom veša za bolnice, hotele… Trenutno je ovo najveća perionica na Balkanu, prostire se na 3.500 kvadrata i pere četiri tone veša dnevno, dok je maksimalni kapacitet 20 tona dnevno. Planirano je proširenje za još 2.500 kvadrata i proširenje kapaciteta na 40 tona veša dnevno, čime bi postala najveća perionica u Jugoistočnoj Evropi.