Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.09.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић отворио је данас сајам „ЗРБИЗНЕТ – повежи се“ у Зрењанину, поручивши да министарство које води подржава све скупове којима је циљ да развијају дух предузетништва, као и мала и средња предузећа.
Министар је, у свом обраћању, рекао да у Србији данас послује више од 360.000 малих и средњих предузећа која запошљавају око 900.000 људи.
Након успешно завршеног пројекта Деценија предузетништва, пројекат је продужен на Деценију предузетништва, у оквиру које ће се бројним програмима подржати мале и средње фирме.
„Хоћемо да продужимо нашу сарадању и подршку малим и средњим предузећима, јер желимо да они буду мотор привреде. Они то већ и сада јесу, а ми им пружамо шансу да се даље развијају. Имају огромну шансу са великим инвеститорима који долазе, јер они траже кооперантску и добављачку мрежу, тако да их треба повезати и са њима“, рекао је министар Кнежевић.
Министар је подсетио да је Влада Србије у оквиру пројекта Деценија предузетништва, ове године издвојила 18,2 милијарде динара за мала и средња предузећа, од чега је 7,6 милијарди неповратних средстава, а одвојено је и више од 500 милиона евра за повољне кредите.
Зрењанинску „ЗРБИЗНЕТ – повежи се“ организовали су Унија послодаваца Србије – послодавци Зрењанина и Град Зрењанин, а трајаће 29. и 30. септембра 2017. године.