Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
29.09.2017.

Ministar privrede Goran Knežević otvorio je danas sajam „ZRBIZNET – poveži se“ u Zrenjaninu, poručivši da ministarstvo koje vodi podržava sve skupove kojima je cilj da razvijaju duh preduzetništva, kao i mala i srednja preduzeća.
Ministar je, u svom obraćanju, rekao da u Srbiji danas posluje više od 360.000 malih i srednjih preduzeća koja zapošljavaju oko 900.000 ljudi.
Nakon uspešno završenog projekta Decenija preduzetništva, projekat je produžen na Deceniju preduzetništva, u okviru koje će se brojnim programima podržati male i srednje firme.
„Hoćemo da produžimo našu saradanju i podršku malim i srednjim preduzećima, jer želimo da oni budu motor privrede. Oni to već i sada jesu, a mi im pružamo šansu da se dalje razvijaju. Imaju ogromnu šansu sa velikim investitorima koji dolaze, jer oni traže kooperantsku i dobavljačku mrežu, tako da ih treba povezati i sa njima“, rekao je ministar Knežević.
Ministar je podsetio da je Vlada Srbije u okviru projekta Decenija preduzetništva, ove godine izdvojila 18,2 milijarde dinara za mala i srednja preduzeća, od čega je 7,6 milijardi nepovratnih sredstava, a odvojeno je i više od 500 miliona evra za povoljne kredite.
Zrenjaninsku „ZRBIZNET – poveži se“ organizovali su Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina i Grad Zrenjanin, a trajaće 29. i 30. septembra 2017. godine.