Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
10.10.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић потписао је данас са председником турске текстилне компаније „Таипа Текстил Гијим“ (Таypa Tekstil Giyim) Месутом Топраком, Меморандум о разумевању, који представља први корак ка инвестицији од 35 милиона евра у нову фабрику овог турског произвођача у Краљеву, која ће запошљавати око 2.500 радника.

Министар Кнежевић и Топрак су потписали Меморандум у оквиру Пословног форума „Србија-Турска“ који је данас одржан у Београду, у присуству председника Турске и Србије, Реџепа Тајипа Ердогана и Александра Вучића.

Пословном форуму су присуствовали и министри Владе Србије, али и турски министри, као и привредници обе земље, а само из Турске њих готово 200.

У оквиру посете делегације из Турске Србији, министар Кнежевић је, заједно са министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем, раније данас разговарао са турским министром економије Нихатом Зејбекчијем о даљем унапређењу економских односа. На састанку је било речи и о могућностима улагања турских компанија у Србији.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган борави у тродневној посети Србији на позив председника Србије Александра Вучића.